29 серпня — День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

 
За цією датою стоїть один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення — вихід українських воїнів із оточення під Іловайськом. Саме 29 серпня 2014 року агресор накрив вогнем наших захисників у полях із соняшником під час “зеленого” коридору. Там полягли 366 українських воїнів, 429 — зазнали поранень, 158 — зникли безвісти, 300 — опинилися в полоні. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.
 
У цей день ми згадуємо тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а також усіх полеглих від 2014 року в сучасній російсько-українській війні Захисників і Захисниць України. Уже 10 років ми переживаємо найбільше випробування в новітній історії та ведемо збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора.
 
У нинішній війні ми платимо надзвичайно високу ціну. Цей день — нагода для всього суспільства зосередитися на вдячності та пошануванні, зробити все можливе, аби пам’ять про героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.
 
Доповніть сьогодні свій одяг соняхом — символом пам’яті.
 
Сьогодні ми схиляємо голови в скорботі та вшановуємо безсмертну славу і героїзм тих, хто віддав своє життя за нашу з вами свободу. Памʼятаймо, якою ціною нам дається воля і незалежність.
 
Світла памʼять полеглим Героям…
 
Шануємо, цінуємо і дякуємо. Пам’ятаємо і будемо пам’ятати!