Community policing — це про співпрацю громади з поліцією заради спільної мети — створення безпечного середовища. Це небайдужість і взаємодопомога.

Учора в Запоріжжі небайдужий громадянин притримав ймовірного грабіжника до приїзду патрульних. Подія відбувалася у нього на очах в Шевченківському районі міста.

Двоє підлітків перебували на прогулянці, коли до них підійшов незнайомець та зав’язав розмову. Після цього хлопці почали віддалятися від нього та побігли. Проте заявник побачив, що незнайомець забрав телефон в одного з них. Тож чоловік одразу викликав патрульних та побіг за громадянином і притримав його.

Негайно прибувши на виклик, поліцейські провели поверхневу перевірку 39-річному чоловіку та виявили у нього телефон. Громадянин постійно плутався і не зміг пояснити його походження. Невдовзі гаджет задзвонив і, піднявши слухавку, інспектори встановили, що телефон належить саме підлітку.

На місце події викликали батьків постраждалого. Усіх учасників поліцейські запросили до відділку поліції.

Відомо, що наразі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) ККУ. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Ми ж дякуємо небайдужому містянину за активну громадську позицію та сміливість. Разом ми зробимо наші вулиці безпечнішими.