Перший навчальний тиждень офіцерів служби освітньої безпеки позаду

 
Яким він був для наших патрульних? Наші офіцери служби освітньої безпеки вже встигли познайомитися зі школярами та плідно попрацювати. А ще ми неодноразово допомагали дітям і дорослим.
 
Полтава
 
Нещодавно інспекторка помітила дівчину, яка спускалася сходами й спиралася об стіну рукою. Тетяна Звагольська підійшла до неї, щоб дізнатися, що трапилося. Дитина скаржилася на біль у грудях та погане самопочуття. Тетяна миттєво зреагувала: викликала швидку, забезпечила доступ школярки до свіжого повітря, посадила її на стілець і контролювала стан до приїзду лікарів. Медики ушпиталили дитину.
 
Закарпаття
 
На лінійці 2 вересня знепритомнів школяр, офіцерка СОБ оперативно підійшла до нього, оцінила ситуацію та надала допомогу. Пізніше стало зле дев’ятикласниці, і вона впала. Марʼяна Топольницька надала їй домедичну допомогу, використовуючи аптечку. Допомога медиків не знадобилася.
 
Днями, близько 15-ї години, в Ужгороді під час огляду прилеглої території навчального закладу Любов Ткаченко виявила чоловіка, який лежав на землі та мав ознаки інсульту. Патрульна миттєво викликала швидку, надала домедичну допомогу й контролювала стан громадянина до приїзду лікарів. Прибувши, медики підтвердили інсульт і терміново ушпиталили чоловіка.
 
Дніпро
 
До інспекторки служби освітньої безпеки Яни Якубук звернувся старшокласник із проханням допомогти, оскільки йому стало зле. Підлітку викликали швидку, оскільки він був дезорієнтований. Яна перебувала весь час поруч, заспокоювала та контролювала його стан. Медики його ушпиталили.
 
Рівне
 
До офіцерки Наталії Ярмошевич звернулася учениця 6-Б класу. Дівчинка забула, де поклала телефон, до того ж він був поза зоною досяжності. Але її подружка розповіла, що напередодні вони ходили до магазину з канцелярією. Наталія навідалася до магазину, і телефон дійсно виявився там. Гаджет повернувся до власниці. Наталія провела з дитиною профбесіду.
 
Схожий випадок трапився наступного дня. Цього разу телефон втратила п’ятикласниця. Інспекторка знайшла його у магазині солодощів та повернула дівчинці. Через кілька годин до офіцерки звернувся першокласник, який загубив електронний годинник. Наталія знайшла годинник у шкільній їдальні та також повернула дитині.
 
А днями Наталія перед початком занять обстежувала приміщення школи та в кабінеті англійської мови побачила гаманець. Власницею виявилася восьмикласниця, яка випадково його там залишила. Дівчині повернули втрачену річ і провели профбесіду.
Ми на варті безпеки ваших дітей у навчальних закладах. І дбаємо про безпечне освітнє середовище.