В Рубіжному чоловік, намагаючись втекти від патрульних, кинув у них гранату

31 березня патрульні Рубіжного отримали повідомлення про невідомого чоловіка на мопеді, у якого є пістолет. Відпрацьовуючи отриману інформацію, близько 6-ї години ранку, 1 квітня, у районі гаражного кооперативу міста Рубіжне екіпаж патрульних поліцейських помітив схожого за орієнтуванням чоловіка на мопеді. Намагаючись втекти від поліцейських, громадянин кинув гранату в напрямку охоронців порядку та втік у ліс. Унаслідок вибуху ніхто не постраждав.

За місцем проживання зловмисника затримали бійці спецпідрозділу КОРД.

Близько пів року тому чоловіка вже затримували поліцейські за погрози підірвати гранату у квартирі багатоповерхівки. Подробиці цієї історії за посиланнями: https://youtu.be/ncpUhZDr6zs, https://www.facebook.com/patrolpolicelg/posts/3462832160426713

За вчинення кримінальних правопорушень чоловіка засуджено за ч. 1 ст. 162, ч. 1 ст. 259 ККУ. Тоді суд призначив чоловіку покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки та на підставі ст. 75 ККУ звільнив його від відбування призначеного покарання з випробувальним терміном 3 роки.

Окрім цього, днями чоловіка патрульні вже виявляли нетверезим за кермом того ж мопеду.
Уже відомо, що зловмисник використав гранату РГД-5. Також на місці події виявили пістолет та ще одну таку ж гранату, які чоловік залишив, втікаючи від поліцейських.