5 тисяч гривень — саме таку суму сьогодні пропонували патрульним Краматорська, аби вони не притягували до відповідальності нетверезого винуватця ДТП.

Чоловік за кермом Daewoo Lanos, який у центрі міста скоїв наїзд на авто такої ж марки, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Це помітили патрульні, коли прибули на виклик. Згодом здогадки поліцейських підтвердив і тест на стан сп’яніння, який показав 1,75 проміле алкоголю.

Коли ж патрульні почали складати адміністративні матеріали на винуватця ДТП за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП), ст.130 (Керування в стані сп’яніння) та ст.126 (Керування без посвідчення водія) КУпАП, до них підійшов знайомий нетверезого водія та запропонував інспекторам хабар у розмірі 5 тисяч гривень. Поліцейські попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, проте той наполягав на своєму.

Патрульні затримали чоловіка за спробу дачі хабара та викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка надалі займатиметься справою.

На винуватця ДТП інспектори склали всі відповідні адмінматеріали.