Кермо та алкоголь — речі несумісні!

 
Повторюємо це й постійно наголошуємо. Водій у стані сп’яніння — є загрозою для всіх учасників дорожнього руху, інколи — смертельною.
 
Кілька прикладів, які сталися цими вихідними.
 
Херсон
 
Учора, близько 18-ї години, на вулиці Привокзальній, керманич транспортного засобу Volkswagen не впорався з керуванням та в’їхав у будівлю. Під час спілкування з водієм інспектори помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Керманич погодився пройти огляд за допомогою алкотесту Драгер на місці. Результат — 2,34 проміле.
 
Кропивницький
 
Близько 1-ї години ночі на вулиці Короленка сталася дорожньо-транспортна пригода. Водій автомобіля Porsche Cayenne не вибрав безпечної швидкості руху, унаслідок чого здійснив наїзд на бордюр та дерево. Спілкуючись із водієм, патрульні виявили ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік навідріз відмовився проходити огляд на місці та в спеціалізованому медичному закладі.
 
Бориспіль
 
Учора на вулиці Привокзальній ми помітили перевернутий автомобіль BMW. Під час спілкування з керманичем інспектори з’ясували, що останній, рухаючись на автомобілі, не вибрав безпечної швидкості руху, унаслідок чого не впорався з керуванням та скоїв наїзд на дорожній знак. Результат огляду на стан сп’яніння — 1,02 проміле. А під час оформлення адміністративних матеріалів ми з’ясували, що водій взагалі не отримував посвідчення водія.
 
Краматорськ
 
Учора опівночі на вулиці Заводській патрульні виявили авто Mitsubishi Lancer, а поряд з ним — його кермувальницю. Як з’ясувалося, водійка не впоралася з керуванням та скоїла наїзд на паркан приватного домоволодіння та газову трубу. Огляд на стан спʼяніння підтвердив — жінка напідпитку. Драгер показав 2,09 проміле.
 
Дивом ніхто з громадян не постраждав, крім автомобілів та майна. У всіх випадках ми склали протоколи за ст. 130 (Керування в стані сп’яніння) та за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП. Надалі рішення по цих справах прийматиме суд.
 
Водії, пам’ятайте! Дорога не пробачає помилок.
 
Випив — за кермо не сідай!