Community policing — це про співпрацю громади з поліцією заради спільної мети — створення безпечного середовища. Це небайдужість і взаємодопомога.

Приклад такої співпраці трапився учора в Миколаєві. Там небайдужі громадяни затримали чоловіка, який намагався заволодіти автомобілем, та передали його патрульним.

Близько опівночі поліцейські отримали повідомлення про невідомого чоловіка, який намагається заволодіти авто у Заводському районі міста.

Патрульні, які прибули на місце з’ясували, що громадянин виламав бокове скло автомобіля, завів його та намагався поїхати. Проте цьому завадили місцеві мешканці, які вчасно відреагували, витягли правопорушника з авто та утримували його до приїзду поліцейських.

Під час бесіди з громадянином охоронці правопорядку побачили в нього ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти огляд на стан сп’яніння у встановленому законом порядку, на що останній погодився. Результат тесту становив 2,85 проміле, що у 14 разів перевищує допустиму норму.

Поліцейські викликали на місце події слідчих для подальшого з’ясування всіх обставин справи, а також склали на чоловіка протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння), а також постанову за ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка немає права керування таким транспортним засобом, скоєне повторно протягом року) КУпАП.

Дякуємо небайдужим громадянам за активну громадську позицію та сміливість. Разом ми зробимо наші вулиці безпечнішими.