Сумські патрульні затримали чоловіка, ймовірно, причетного до вчинення розбійного нападу

Учора, близько 18-ї години, на лінію 102 надійшло повідомлення про розбійний напад на вулиці Інтернаціоналістів. 68-річний чоловік повідомив, що троє осіб, погрожуючи предметом, схожим на пістолет, застосували газ дратівливої дії та забрали в нього сумку з грошовими коштами, документами та банківськими картками. Також заявник повідомив, що чоловіки поїхали з місця події на транспортному засобі, схожому на Hyundai Tucson.

Під час проведення спеціальної поліцейської операції “Перехват” на вулиці Харківській, охоронці порядку виявили схожий за орієнтуванням автомобіль. На виїзді з міста патрульні та колеги з іншого підрозділу поліції зупинили транспортний засіб. У салоні був лише водій. 42-річний мешканець обласного центру помітно нервував, тож інспектори провели поверхневу перевірку та виявили в нього готівку — понад 10 000 гривень.

На місце події патрульні одразу ж викликали слідчо-оперативну групу. Слідчі під час проведення невідкладного обшуку виявили в Hyundai ще чималу суму готівки у різній валюті.

Наразі за цим фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою) ККУ. Відомо, що двох інших громадян також оперативно затримали поліцейські.