Патрульні терміново доставили донорські органи для порятунку трьох життів

https://www.facebook.com/patrolpolice.gov.ua/videos/872919540067086

Учора життя 44-річного чоловіка передчасно обірвалося внаслідок інсульту. Його рідні дали згоду на вилучення певних органів донора для подальшої їх трансплантації.

Того ж дня до керівництва Департаменту патрульної поліції звернулися представники з Міністерства охорони здоров’я з проханням допомогти оперативно доставити донорські органи у визначені локації. На цей заклик одразу відреагували і організували необхідну роботу екіпажів.

Відтак у Вінниці команда лікарів передала екіпажам патрульних життєво важливі вантажі — серце, печінку і дві нирки. Інспектори трьома екіпажами оперативно доставили їх до кількох місць призначення: Вінницької обласної клінічної лікарні імені М. Пирогова, до аеропорту “Гавришівка” та до кордону з Хмельницькою областю.

Потому печінку гелікоптером авіації МВС, а нирку каретою швидкої допомоги доправили до Львова, другу нирку доставили в Київ, а серце — у Вінницьку обласну клінічну лікарню імені М. Пирогова. Таким чином, троє людей отримали другий шанс на життя.

Працівники поліції, лікарі, авіаційники — усі, хто були залучені до цього процесу, проробили величезну роботу, щоб усе відбулося і люди отримали другий шанс на життя.
Дякуємо лікарям, які творять дива. І бажаємо якнайшвидшого одужання усім хворим.

Співчуття і вдячність родині донора за таке важливе рішення, яке подарувало шанс на життя одразу трьом людям.

Ми ж завжди готові прийти на допомогу.