Бориспільські патрульні виявили у пасажира авто предмет, схожий на гранату

Учора, близько 17-ї години, на автодорозі, неподалік міста Березань, інспектори зупинили авто ВАЗ 2105 за порушення ПДР. У салоні автомобіля, окрім водія, перебував пасажир — 34-річний чоловік.

Під час спілкування з керманичем патрульні помітили, що пасажир нервував та поводився підозріло. Провівши поверхневий огляд громадянина, поліцейські виявили предмет, схожий на бойову гранату.

Для встановлення всіх обставин цієї справи і знищення, ймовірно, гранати патрульні викликали вибухотехніків та слідчих на місце події.

Нагадуєм, якщо ви натрапили на підозрілий предмет чи предмети, схожі на боєприпаси, необхідно:
✔️ зберігати спокій;
✔️ за можливістю попередити про підозрілий предмет осіб, які перебувають поруч;
✔️ позначити місце перебування предмета, а по можливості огородити його (для огорожі можна використовувати різні підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки матерії тощо);
✔️ негайно повідомити про знахідку чергові служби 101 і 102 (повідомлення робити не поспішаючи, чітко, із зазначенням точної адреси (орієнтирів) місця перебування предмета);
✔️ очікувати на безпечній відстані від місця перебування предмета представників МНС, МВС, під час цього здійснюючи заходи щодо недопущення до небезпечної зони сторонніх людей.

А також, категорично заборонено:
❌ курити та використовувати відкритий вогонь поблизу місця перебування предмета;
❌ підіймати, витягувати з ґрунту, зрушувати з місця, кидати, ударяти та розбирати будь-які вибухонебезпечні предмети;
❌ приносити в місця перебування людей предмети, що схожі на вибухонебезпечні.