Водій-порушник намагався втекти від патрульних Кременчука, аби уникнути відповідальності

Учора під час патрулювання на вулиці Київській поліцейські помітили автомобіль ЗАЗ-110247, водій якого керував транспортним засобом із порушенням правил дорожнього руху.

Увімкнувши проблискові маячки червоного та синього кольору патрульні подали сигнал про зупинку. Натомість чоловік лише пришвидшив рух, при цьому постійно створював аварійну ситуацію та наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

У селі Піщане керманич здійснив зіткнення з автомобілем Volkswagen, та і це не зупинило його. Водій продовжив рух.Автомобіль порушника зупинили шляхом блокування.

Причина такої поведінки — алкогольне сп’яніння. Чоловік погодився пройти огляд. Результат виявився позитивний.

Щоб уникнути відповідальності водій запропонував патрульним неправомірну вигоду в розмірі 20 000 гривень. Порушника неодноразово попереджали, що така пропозиція тягне за собою кримінальну відповідальність, однак він наполягав на своєму. Відповідно, на місце патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

На водія-гонщика поліцейські склали протоколи за ст. 130 КУпАП (керування у стані сп’яніння), за ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку), постанову за ч. 2 ст. 122 (проїзд на заборонений сигнал світлофору) КУпАП, ч.1 ст. 126 (керування транспортним засобом без полісу обов’язкового страхування)КУпАП та постанову за ч.5 ст.121 (порушення правил користування ременями безпеки) КУпАП.