У Краматорську підліток сів за кермо авто матері та скоїв ДТП

Хлопець вирішив покататися, але не впорався з керуванням та наїхав на каналізаційний люк. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Близько 20-ї години 30 березня мешканці одного з багатоквартирних будинків на вулиці Прилуцькій у Краматорську почули звук удару. Виглянувши у вікно, вони побачили авто Азлк-2140 та його водія. Очевидці ДТП одразу викликали поліцію. Коли патрульні прибули на місце події, з’ясували, що кермувальник – 15-річний місцевий мешканець. Та оскільки хлопець не досяг 16-річного віку до розгляду справи залучили його матір.

В результаті жінка отримала два протоколи за ч.3 ст. 184 КУпАП (Вчинення неповнолітніми правопорушення, відповідальність за яке передбачено КУпАП) через те, що її неповнолітній син скоїв ДТП та керував авто, не маючи такого права.

Також патрульні провели профілактичну бесіду та сповістили співробітників ювенальної превенції.

Час карантину – період, коли дітям та підліткам потрібно приділяти достатньо уваги. Їхнє звичне дозвілля змінилося, й батьки мають врахувати це, аби не допустити нещасних випадків, чи правопорушень чи якихось інших неприємних ситуацій.