Патрульні врятували людей з багатоквартирного будинку в Кривому Розі

Пожежа у багатоквартирному будинку Кривого Рогу. За лічені хвилини на місці декілька екіпажів патрульної поліції. З під'їзду валить густий дим — як виявилося, горіла кухня у квартирі на одному з поверхів. Усі мешканці 5-поверхівки встигнули покинути приміщення ще до приїзду патрульних. Утім, троє людей похилого віку — дідусь та 2 бабусі — й досі залишалися у своїх помешканнях, адже майже не могли самостійно ходити.Густий дим виїдав очі й затримував дихання… Це небезпека для власного здоров'я і життя. Втім, це не зупинило патрульних, які думали лише про одне — у квартирах від ядучого диму задихаються люди. Одягнувши протигази, вони негайно кинулися на порятунок літніх людей. Жінку та чоловіка інспектори, взявши попід руки, оперативно вивели з квартир на свіже повітря. Ще одна громадянка, яка опинилася в заручниках у власній оселі, категорично відмовлялася виходити, адже боялася, що просто не дійде до низу. Тим часом клуби густого диму все більше проникали до її квартири. Дихати ставало дедалі складніше й патрульні непокоїлися, що жінка може отруїтися димом. Та після тривалих вмовлянь бабуся все ж погодилася вийти з будинку з допомогою інспекторів. Поки два екіпажі займалися порятунком людей, на місце прибув ще один, який разом з громадянами почав гасити пожежу. Люди подавали патрульним відра з водою, а вони заходили у квартиру, де виникла пожежа, й заливали вогонь. Далі на місці працювали медики та рятувальники.Професійні, злагоджені, оперативні дії патрульних — три врятованих життя й локалізована пожежа, яка могла накоїти хто знає якої біди.Попри ризики, загрози, непередбачувані ситуації — ми поруч. Щодня і щоночі! Ми — на варті вашої безпеки!

Опубліковано Патрульна поліція України Пʼятниця, 5 липня 2019 р.

Усі мешканці 5-поверхівки встигли покинути приміщення ще до приїзду патрульних. Утім, троє людей похилого віку досі залишалися у своїх помешканнях, адже не могли самостійно залишити будівлю.

Густий дим та чадний газ не змогли зупинити патрульних. Одягнувши протигази, вони миттєво помчали на порятунок. У цей час прибув ще один екіпаж, який почав гасити пожежу, а люди підносили патрульним відра з водою. За деякий час на місці вже працювали медики та рятувальники.

Дякуємо патрульних цих екіпажів за рішучість і готовність ризикувати власним життям!

Ми завжди поруч та на варті вашої безпеки!