Українська делегація представниць правоохоронних органів вперше взяла участь у щорічній Міжнародній конференції жінок-поліцейських

56-та щорічна Міжнародна конференція жінок-поліцейських проходить у місті Калгарі, Канада. Цього року на конференцію завітало близько 900 делегатів із 40 країн світу. Вона присвячена темі жіночого лідерства та активній позиції жінки в поліції.

Українська делегація представниць правоохоронних органів має честь бути присутньою на заході такого масштабу завдяки нашим партнерам — Проекту підтримки підготовки поліцейських Police Training Assistance Project – PTAP та The International Criminal Investigative Training Assistance Program (ICITAP).

Міжнародна асоціація жінок в поліції (IAWP) була створена в 1915 році в США. Вона є всесвітньою професійною організацією для жінок, які перебувають на службі в поліції. Її завдання полягає в зміцненні, об’єднанні та підвищенні спроможності жінок на службі в поліції в усіх державах світу. На сьогодні IAWP представлена у 26 регіонах світу. Україна входить до Регіону 15 IAWP – Центральна та Східна Європа. Українська асоціація представниць правоохоронних органів доєдналася до IAWP два місяці тому.

Впевнені, що знання і досвід, які представниці правоохоронних органів привезуть до України, стануть великою рушійною силою у розвитку ґендерної політики та забезпеченні рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах України!