Що змушує водіїв сідати за кермо в стані сп’яніння?

 
Впевненість у власних силах та знаннях ПДР, поспіх, зневага до встановлених правил або ризик власним життям — чи, ще гірше, життям власних дітей…
 
Сьогодні вночі, поблизу Костополя, що на Рівненщині, ми побачили автомобіль Mitsubishi Galant. Коли водійка побачила проблискові маяки, вона одразу розвернулася і поїхала в іншому напрямку. Інспектори запідозрили щось неладне, тому наздогнали автівку і зупинили її.
 
За кермом виявилася 25-річна жінка, а в салоні автомобіля — двоє малолітніх дітей: шестирічна дитина і тримісячне немовля.
 
Водійка пояснила, що затрималася в гостях і змушена порушити комендантську годину, щоб відвезти дітей додому. Однак під час спілкування ми помітили у неї ознаки алкогольного сп’яніння й запропонували пройти огляд за допомогою алкотестера. Результат — позитивний: 1,43 проміле.
 
Жінка отримала відповідні адмінматеріали, ми провели профілактичну бесіду й відсторонили її від керування. Звісно, у комендантську годину не залишили водійку з дітьми на узбіччі — інспектор сів за кермо та доставив їх за місцем проживання.
 
На щастя, цього разу лиха не сталося, і всі залишилися живі. Але, на жаль, буває й навпаки…
 
Алкоголь та кермо — речі несумісні!