Завдали збитків державі на понад 1 700 000 гривень: на Черкащині водний патруль виявив незаконний вилов риби

 
Сьогодні вночі, близько 2-ї години, патрулюючи прибережну зону річки Сула, патрульні помітили чоловіка, який причалив до берега та почав вивантажувати мішки із човна. Оглянувши човен, інспектори виявили заборонені знаряддя лову та свіжовиловлену рибу видів: лящ — 32 шт., синець — 50 шт., плітка — 15 шт., окунь — 2 шт., карась — 67 шт.
 
Інший випадок стався вчора, близько 5-ї години ранку, у селі Сагунівка. Патрульні разом з працівниками екологічної інспекції помітили автомобіль ІЖ 412, який зупинився поблизу лісової дороги. З автівки вийшло дві особи, які дістали із багажника мішки та ящики. Залишивши вантаж під деревом, чоловіки поспіхом сіли в автівку та зникли у невідомому напрямку. Та невдовзі порушники повернулися за виловом, де й були затримані. Інспектори оглянули мішки та ящики, в яких виявили заборонені знаряддя лову та свіжовиловлену рибу видів: карась — 91 шт., короп — 1 шт., плітка — 13 шт., лящ — 37 шт.
 
Попередньо, загальна вартість збитків завданих державі становить понад 1 700 000 гривень.
В обох випадках на місце події ми викликали слідчо-оперативну групу.
 
Незаконно виловлену рибу, заборонені знаряддя лову та автомобіль слідчі вилучили.
 
Друзі, нагадуємо, що на території країни діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів!
 
На період заборони, згідно з оновленими Правилами любительського і спортивного рибальства, дозволено вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт. риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більш ніж два на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.
 
Забороняється в період нересту здійснювати вилов водних біоресурсів на нерестовищах та з берега.