Патрульні Запоріжжя затримали водія, який вчинив дві ДТП на викраденому авто

https://www.facebook.com/zaporizhiapolice/videos/4777786312270757

Учора близько 22-ї години патрульні помітили транспортний засіб ГАЗ 3110, який рухався з порушенням ПДР. Інспектори рушили за автівкою, подавши звукові та світлові сигнали про зупинку. Керманич проігнорував вимогу і проїхав перехрестя на заборонний сигнал світлофора, де скоїв зіткнення з транспортним засобом BMW X1. Однак і це не зупинило порушника — він продовжив рух і залишив місце ДТП.

Надалі не впоравшись із керуванням, утікач скоїв наїзд на електроопору. Внаслідок автопригоди ніхто не травмувався. Керманича автівки ГАЗ обстежили лікарі та повідомили, що шпиталізації він не потребує.

Під час спілкування з водієм патрульні виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду позитивний ― 0.69 проміле. До того ж інспектори встановили, що водійське посвідчення чоловік не отримував та виявили відсутність свідоцтва про реєстрацію на транспортний засіб. На питання патрульних 22-річний громадянин відповісти не зміг та постійно плутався.
За допомогою інформаційних баз поліцейські встановили власника автівки та зв’язавшись із ним, встановили — транспортний засіб викрадений.

На порушника склали низку адмінматеріалів, а саме: 2 протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП), за ст. 122–4 (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), за ст. 139 (Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд), за ст. 122–2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), за ст. 130 (Керування ТЗ у стані сп’яніння) та винесли постанову за ч. 2 ст. 126(Керування транспортним засобом особою, яка не має такого права) КУпАП.

На місце охоронці порядку викликали слідчо-оперативну групу. Чоловіка затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК.

Відомо, що слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) ККУ. Санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна або без такої.