У Львові патрульний врятував жінку, що хотіла вкоротити собі віку

https://www.facebook.com/lvivpolice/videos/939361726967318

У понеділок, близько опівночі, патрульний Роман Макітра та його напарниця Ірина Пенкальська отримали виклик на вулицю Лінкольна про домашнє насильство.
На лінію 102 зателефонували сусіди і повідомили, що в одній із квартир, з їх слів, проживає неблагополучна сім’я із маленькою дитиною. Періодично вони шумлять, вживають алкогольні напої. Так сталося і цього разу.

Заходячи в будинок, поліцейські не очікували, що за мить вони рятуватимуть життя. Вийшовши з ліфта, патрульний побачив у вікні силует. Хтось перекинув ноги через вікно і вже готувався стрибнути.

Останньої миті патрульний Роман Макітра витягнув за руку жінку з вікна між 7 та 8 поверхами. Його напарниця одразу почала її втішати, адже жінка плакала.
Вони встановили, що громадянка прийшла до згаданої сусідами квартири. Зі слів 26-річної львів’янки, її з дому вигнав чоловік, який постійно над нею знущається.
Вона сподівалася кілька днів пожити у друзів. Принесла їжу для їхньої дитини, однак між ними виникла суперечка через спосіб життя останніх. Через конфлікт, вони не дозволили їй залишитися. Жінка в розпачі вирішила покінчити життя самогубством.

Поліцейські заспокоїли жінку та пригостили чаєм. Згодом викликали медиків, які шпиталізували її.