У Сєвєродонецьку патрульний поза службою врятував хлопчика, з охопленої полум’ям квартири

Днями у Сєвєродонецьку, на вулиці Першотравневій, патрульний Михайло Бойко займався вечірньою пробіжкою, коли йому зателефонувала дружина й повідомила, що в їхньому під’їзді — пожежа.

Михайло, не гаючи часу, поспішив до будинку. Біля під’їзду стояли схвильовані сусіди, які запевнили, що з квартири, де сталася пожежа, щойно було чутно крик та плач дитини. На запитання Михайла, чи викликали вони рятувальників і швидку, сусіди відповіли ствердно. Тож патрульний кинувся рятувати дитину.

Коли інспектор підійшов до квартири, то звідти вже не лунали прохання про допомогу. Відтак, не чекаючи приїзду рятувальників, він вибив замок дверей та, зайшовши в оселю, побачив на підлозі непритомного хлопчика.

Патрульний виніс дитину з палаючої квартири на подвір’я до людей. І знову повернувся туди, адже сусіди повідомили, що там ще можуть бути діти.

Оскільки задимлення не дозволяло пересуватися на повний зріст, патрульному довелося поповзом пробиратися кімнатами у пошуку дітей.

Михайло кричав, щоб хтось відгукнувся, але ніяко відповіді не було. Зрозумівши, що більше не може перебувати в приміщенні через нестачу повітря, патрульний вибіг надвір.

Цієї миті хлопчик, якого врятував поліцейський, прийшов до тями. І на запитання Михайла, чи є у квартирі ще хтось, заперечно похитав головою.

Рятувальники ліквідували пожежу. А 5-річного хлопчика медики ушпиталили. Наразі він перебуває в лікарні, його життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Обставини події встановлюють слідчі.

Ми вдячні Михайлу за його мужній та героїчний вчинок.