Черкаські патрульні затримали ймовірних шахраїв

Учора вночі на автодорозі М-05 інспектори взводу патрульної поліції в місті Умань отримали орієнтування на авто Opel Omega, на якому можуть пересуватися особи, причетні до шахрайських дій на території міста Ладижин.

Чоловіки телефонували до людей похилого віку, представляючись медичними працівниками, та повідомляли неправдиву інформацію про родичів, які нібито потрапили в ДТП. Опісля видурювали у громадян гроші.

Уже за кілька годин патрульні зупинили вказане авто. Спілкуючись з інспекторами водій та пасажир помітно нервували та свою причетність до вказаної події заперечували.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу для встановлення всіх обставин. Слідчі вилучили у затриманих грошові кошти, банківські картки та мобільні телефони.


Деякі поради, як вберегтися від такого виду шахрайства:
📌обов`язково розкажіть своїм близьким родичам, особливо старшому поколінню, про існування такого виду шахрайств;
📌не піддавайтесь емоціям. Шахраї — майстри психології. У жодному разі не панікуйте і не поспішайте виконувати умови аферистів;
📌попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого родича, місто в якому він живе, описати його зовнішність і відповісти на запитання особистого характеру. Пам’ятайте, у шахраїв одна мета — видурити у вас гроші;
📌спробуйте якнайшвидше передзвонити тому, хто “потребує негайної допомоги”, або людям, які можуть бути поруч, і підтвердити або спростувати те, що трапилося.
📌пам’ятайте, що злочинці активізуються надвечір чи вночі, щоб застати жертву зненацька.

Якщо ж ви все ж опинились в подібній ситуації — не зволікаючи, телефонуйте “102”. Оперативне повідомлення дозволить швидко відреагувати та затримати шахраїв.