Пильний мешканець Івано-Франківська допоміг місцевим патрульним розшукати ймовірних крадіїв

Учора на лінію 102 зателефонував чоловік та повідомив, що кілька невідомих осіб намагалися злити пальне з припаркованого на вулиці Стуса авто. Щойно зловмисники побачили заявника, сіли в автомобіль Opel та втекли в невідомому напрямку. Чоловік запам’ятав декілька цифр та букв номера автомобіля, що й допомогло в його пошуку. Також очевидець розповів, що утікаючи, зловмисники не впорались з керуванням та допустили зіткнення з припаркованим автомобілем.

За кілька хвилин поліцейські помітили схожий за описом автомобіль, що рухався без увімкнених фар у темну пору доби та мав характерні для ДТП пошкодження.

Після нетривалого переслідування охоронці порядку зупинили автомобіль. Водій мав ознаки наркотичного сп’яніння та погодився пройти огляд на стан сп’яніння в медичному закладі. Згідно з висновком лікаря, він перебував у стані сп’яніння. Окрім водія в салоні авто перебували троє пасажирів, яких і помітив за зливом палива заявник.

Згідно зі статтею 34 Закону України “Про Національну поліцію” інспектори провели поверхневу перевірку транспортного засобу та осіб. У салоні авто поліцейські виявили три ємності, наповнені речовиною, схожою на пальне, пристрій для викурювання наркотиків, та згорток з речовиною, ймовірно, наркотичного походження.

На 30-річного водія інспектори склали 4 адмінматеріали: за ст.122-2 (Невиконання вимоги про зупинку), ст.130 (Керування у стані сп’яніння), ст.124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП), ст.122-4 (Залишення місця ДТП) КУпАП. Транспортний засіб евакуювали.

Також поліцейські затримали ймовірних зловмисників та викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка надалі з’ясовуватиме усі обставини події та встановлюватиме причетність осіб до крадіжки пального.