Нетверезий водій пропонував білоцерківським патрульним неправомірну вигоду у розмірі 30 000 гривень, аби уникнути відповідальності

Патрулюючи на 78 км автодороги Київ — Одеса, близько 4-ї години ранку, інспектори помітили, що водій авто Volkswagen Passat порушує ПДР, й одразу зупинили порушника.

Під час спілкування із 33-річним водієм патрульні встановили, що він не має водійського посвідчення та керує з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

На пропозицію пройти огляд на стан сп’яніння водій, своєю чергою, запропонував 30 000 гривень, щоб не проходити огляд та уникнути адміністративної відповідальності.

Після декількох відмов та попереджень про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря працівнику поліції, чоловік таки погодився та пройшов огляд на стан сп’яніння. Результат алкотесту становив 2,80 проміле, що у 14 разів перевищує норму.

Отже, патрульні склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння), винесли постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування водієм без відповідних документів) КУпАП та викликали слідчо-оперативну групу для фіксації пропозиції надання неправомірної вигоди та встановлення всіх обставин цієї справи.