Нетверезий водій на викраденому авто втікав від патрульних Миколаєва: його притягнули до відповідальності

Учора, приблизно о 19-й годині, екіпаж патрульних помітив, як на перехресті проспекту Богоявленського та вулиці 295-ї Стрілецької Дивізії водій автомобіля ВАЗ проїхав на заборонний сигнал світлофора. За допомогою проблискових маячків та гучномовця інспектори наказали водієві зупинитись, на що він ніяк не реагував і далі рухався проспектом Богоявленським у бік центра міста.

На вулиці Чайковського правопорушник почав прискорюватись із надією відірватися від переслідування, але на перехресті з вулицею Театральною не впорався з керуванням та, з’їхавши сходами в паркову зону, врізався в дерево. На щастя, ані водій, ані його пасажирка не дістали тілесних ушкоджень. Патрульні виявили у 39-річного водія ознаки сильного алкогольного сп’яніння. Він погодився пройти огляд на стан сп’яніння у встановленому законом порядку на місці за допомогою приладу Драгер. Результат огляду — 2.74 проміле, що майже в 14 разів перевищує гранично допустиму норму. До того ж, під час перевірки документів, з’ясувалося, що автівка, яку розтрощив чоловік, перебуває в розшуку, як викрадена годину тому в Заводському районі міста.

Патрульні склали на громадянина низку адміністративних матеріалів, а саме: протоколи за ст.124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП), за ч.1 ст.130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), за ст.122–2 (Невиконання вимоги про зупинку) та постанову за ч.2 ст.122 (Проїзд на заборонний сигнал світлофора) КУпАП.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. Далі справою займатимуться слідчі.